Gichin Funakoshi - Karate-Do, My Way of Life

Bevat de autobiografie van de man die volgens velen de grondlegger is van het traditionele karate, en die van karate een wereldwijd verspreide vechtkunst heeft gemaakt.

Gichin Funakoshi beschrijft de herinneringen aan zijn jeugd, zijn leraren en zijn inspanningen om de kennis van karate te verspreiden. Het boek (pocket-size) omvat 142 pagina's en is een aanrader voor iedere karate-liefhebber.

Meer informatie
 

SKCA.ORG

Examens

Examen voor de boeg? Bekijk hier de exameneisen voor de kyu-graden.

Kies uit het menu hieronder jouw te behalen graad om te zien wat het totale programma per examen is, waarvan een deel of het geheel gevraagd kan worden. Onze kyugraadeisen bereiden voor op de danexamens bij de WTKO van Richard Amos. De DVD-serie van Richard Amos geeft je waardevolle inhoudelijke informatie (bestellen via Bregje).

 

Als richtlijn hanteren wij dat voor deelname aan een kyugraad-examen de kandidaat minimaal 30 trainingen bij het SKCA gevolgd moet hebben, voor bruine band examens (3de t/m 1ste kyu) geldt een aantal van 60 trainingen.

 

De dangraadexameneisen van de KBN zijn te downloaden via de website van KBN. Vermeld bij inschrijving het aansluitnummer van de club: 05-158.

 

 
       
 

7e Kyu (Geel) Examenprogramma


 
 
 

Kihon

Techniek Stand Richting

Oi-zuki Jodan

Zenkutsu-dachi

Voorwaarts